Vi følger Lars, Niklas (og de andre) i EM

Etter en vilt spennende avslutning på VM er vi klar for et minst like spennende Europamesterskap i diskgolf som avholdes i Geneve. 17 norske spillere har reist ned for å delta, blant dem er Niklas Eriksson og Lars Somby fra Muselunden som begge stiller i Open.

Første runde starter onsdag, og turneringen varer til og med lørdag. Vi vil oppdatere denne artikkelen så godt vi kan etter rundene, og dere kan også følge med på resultatene her

EM – hjemmesiden . PDGA – resultater.  EDGC_2014 på instagram.
Se også helfrekke videoer fra Lars og Espen på Sunesport sin Youtube kanal.

Se også frisbeegolf.no sin uovertrufne og brede dekning av EM-troppen. Vi retter en stor takk til de ettersom vi driver uhemmet stjeling og henter mye inspirasjon og tips fra den kanten =)

Onsdag: Rapportene viser at Niklas har spist godt til frokost, det lover bra. Niklas kaster ut kl 10.50 og Lars er i gang kl 13.30. Et lite uromoment er at Niklas er i flight med svenske Camilla Jernberg. Vi håper han holder riktig fokus. Lars på sin side havnet i gruppe med finske Kari Vesela (må ikke forveksles med Lars sin mentor Kai Vesa), men heldigvis er Kari en mann, og spiller i grandmaster, så det bør være uproblematisk.

DA skal alle resultatene være inne, noe uoffisielt ennå, men vi prøver oss. Og her er det mye å glede seg over! Vi kan ikke annet enn å begynne med at Espen har gått en kanonrunde og ligger på en delt 2. plass med -11, kun slått av Simon Lizotte!! Veldig, veldig sterkt, og vi håper han fortsetter det gode spillet. (Hett tips: Nordicbet har 30 i odds på at Espen har best score i morgen, og det er vel flere nordmenn som øyner en god innkassering.)

Vår egen Niklas gikk på en strålende – 6 runde som gir en delt 21. plass. Mange gode driver og stabil putting ga resultater.  Lars ligger like bak med -4 på en delt 37. plass. Her er det mye forbedringspotensiale, og Lars leverer alltid når han først er blitt varm i trøya. Vi regner med å se flere birdies og en bedre score i morgen. Flere av de andre norske i Open ligger også godt plassert på øvre halvdel av totalt 94 deltakere i denne klassen. Av de øvrige norske er Hanna og Sigrid de beste damene, begge på en delt 9. plass. Jonas og Marcus ligger begge på en delt 6. plass i junior. Det skal også nevnes at spansk-norske Carlos Rio (spiller for Spania) leder i Grandmaster.

Norge ligger på 5. plass i “Nasjonscupen” (av totalt 18). Finland leder.

Vi ønsker alle lykke til i morgen!

Torsdag: Lars hadde en bogey-fri runde i går, og har fokus på å fininstille driven for å få flere birdies. Det er ikke kommet noen rapporter om Niklas sin frokost i dag, men regner med det er samme som i går. Never change a winning team. Lars kastet ut kl 13.10 og Niklas 14.10. Ingen damer i gruppen og fullt fokus. Vi legger ut score når alle resultatene er kommet inn.

Da er vi på nett, og her skjer det stadig ting.
Niklas fulgte opp en strålende dag i går med en strålende dag i dag! En lei dobbeltbogey i dag, men et par flere birdies enn i går gjorde at han gikk på en ny -6 runde, og ligger da -12 totalt som plasserer ham helt oppe på en delt 18. plass (likt med bl.a. Andreas Askeland, Ståle Hakstad og stallkameraten til Lars, Henrik Johansen) . Lars på sin side fikk litt rusk i maskinen i dag. Vi får nok en rapport på bloggen, men en runde på par er han ikke fornøyd med. Heldigvis er det fremdeles gode muligheter til å heve seg et par hakk og levere sakene. Men målet hans om å ta Svensken blir nok noe tøft nå. Espen lå meget godt an etter 1. runde, men trøblet dessverre litt i dag og endte på “bare” -2. Han er fremdeles beste nordmann i Open-klassen, ett kast foran Niklas, Andreas og Ståle.
I dame-klassen  var det også en litt tøff dag på jobb, og Sigrid er nå best på en 12. plass. Marcus holder stand i junior-klassen og er bestemann på en delt 7. plass. Gledelig er det at Carlos fremdeles leder i Master.

Ny dag og nye muligheter i morgen!

Fredag: En ny tøff dag på jobben for flere av de norske. Niklas fomlet litt på putting og innspill i mye vind, og havnet på par. Han har fremdeles gjort det godt totalt, og ligger med sine – 12 på en delt 32. plass, sammen med bl.a. navnebrødrene Andreas Askeland og Havnegjerde. Lars har ikke fått det til  å løsne helt ennå, men er nok fornøyd å slå svensken på denne runden, riktignok med ett fattig kast. Vi håper og tror at han spiller seg opp fra 53. plassen han ligger på nå. Espen ligger som beste nordmann i Open på en delt 17. plass. Han kom inn på en -5 runde som nok er ok på en dag med mye vind hvor flere av de i toppen sleit.  I dameklassen ligger Sigrid på 12. , Hanna på 17. og Ragne Elise på 20. Marcus ligger fremdeles på en sterk 7. plass i Junior. Torleiv i Master ligger på 16. plass og spiller stadig bedre.

Norge ligger nå på en 6. plass i Nasjonscupen.

Sjekk ny video hvor de bl.a. følger Lars på flere hull!

I morgen er det siste dag, og vi ønsker alle de norske lykke til, og håper samtlige klatrer på lista!

IMG_2236426989305

Lars  er ultrafokusert på putten.

10626399_741843022524599_9072394707096333915_o

Det norske landslaget. (Foto: Disksport sin facebookside).

Bak fra venstre: Andre Johnsen, Torleiv Guntvedt, Andreas Askeland, Ragne Elise Huseby, Niklas Eriksson, Mark Soddano, Oddbjørn Molvik, Ståle S. Hakstad, Hanna Hugosson, Marius Christensen, Marcus Soddano Jorde, Lars Somby, Sigrid Vikan Sandum.

Foran fra venstre: Anders Haugen, Ingar Ballo, Andreas Havnegjerde og Espen Møkkelgjerd.

 

(med forebehold om småfeil her og der. Gi endelig beskjed om noe trenger litt rettelse =) )